Кабинетът на израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври

...
Кабинетът на израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври
Коментари Харесай

Нетаняху пренасрочи израелската делегация в САЩ за обсъждане на операцията в Рафах

Кабинетът на израелския премиер Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и се съгласи да пренасрочи делегация на високо равнище, предопределена да пътува от Израел до Вашингтон, с цел да разиска проектите за интервенция в Рафах, удостовери Белият дом в сряда.

Дни по-рано Нетаняху отмени делегацията, която трябваше да се срещне с висши чиновници на администрацията на Байдън тази седмица, след като САЩ се въздържаха от гласуване на предлагането на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваващо за преустановяване на огъня в Газа.

" Кабинетът на министър-председателя се съгласи да пренасрочи срещата, отдадена на Рафах, и по тази причина сега работим с тях, с цел да намерим комфортна дата, която да работи и за двете страни ", сподели прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер пред кореспонденти, наричайки пренасрочването " хубаво нещо. "

Все още няма финализирана дата, само че срещата може да се проведе още идната седмица, сподели чиновник пред The ​​Hill.

Отношенията сред Съединените щати и Израел станаха напрегнати преди плануваната израелска атака в най-южния град на Газа Рафах, военна интервенция, против която американските публични лица предизвестиха заради изложеното на риск гъсто палестинско цивилно население.

Отменените договаряния имаха за цел да осуетят проектите на Израел за Рафах, където се укриват над 1 милион палестинци. Представители на Белия дом споделиха, че сухопътна инвазия в града без признат план би основала филантропична злополука.

Висши представители на администрацията успяха да се срещнат с израелския министър на защитата Йоав Галант през последните два дни, като съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, държавният секретар Антъни Блинкън, шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс и министърът на защитата Лойд Остин имаха " градивни полемики ", в това число по отношение на Рафах, сподели американски чиновник пред The ​​Hill.

Жан-Пиер сподели пред кореспонденти, че чиновниците са " разискали по какъв начин най-добре да обезпечат трайното проваляне на " Хамас " в Газа и нуждата от отбрана на цивилните ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР